Vánoční recepty
Chrousti
Postup: Utřeme cukr s vejci, přidáme mleté oříšky a promícháme. Tukem vymastíme plech a tvoříme na něj ze vzniklé hmoty lžičkou malé hromádky nebo můžeme těstem naplnit sáček s ozdobným nástavcem a na plech stříkat malé kopečky. Na každý kopeček dáme jeden lískový oříšek a vmáčkneme dovnitř.
Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 130 stupňů po dobu 20 minut.
Doba na rozležení je asi 3 týdny.
Recept je z knihy Bezlepková kuchařka, Lenka Fridrichová, Grada Publishing 2002
Rafaelo kuličky
Ingredience: 25 dkg cukru moučky, 1dcl vody, 1 ztužený tuk, 1 vanilkový cukr, 25 dkg sušeného mléka, 12 dkg kokosu, mandle.
Postup: Všechny suroviny kromě sušeného mléka a kokosu necháme rozpustit ve vodni lázni. Po vychladnutí na pokojovou teplotu přidáme sušené mléko a kokos. Promícháme a dáme do ledničky ztuhnout. Poté tvoříme kuličky, do středu vždy dáme mandli a obalujeme v kokosu