Písecký dort
Korpus:
6 vajíček
6 lžic polohr.mouky
6 lžic cukru krystal
prášek do pečiva
Náplň:
2 červené želatiny
šťávu z višní nebo višňový džus
2 smetany ke šlehání
2 ztužovače šlehačky
Vajíčka vyšleháme s cukrem, přidáme mouku s práškem do pečiva. Upečeme.
Želatinu uvaříme podle návodu (je lepší použít višňovou šťávu nebo džus). Necháme v hrnci ztuhnout. Část můžeme vylét na talíř a vykrájet z ní ozdoby. Do ušlehané šlehačky zamícháme nastrouhanou ztuhlou želatinu. Pokud budeme vrch zdobit, tak si musíme oddělat část šlehačky. Na korpus rozetřeme směs šlehačky a želatiny. Při zdobení - nahoru rozetřeme oddělanou bílou šlehačku a zdobíme vykrojenými ozdobami.