Langoše
10. 4. 2007
500g hladké mouky
1/2 lžičky soli
1 kostička droždí (42g)
4 dl mléka
1/2 lžičky cukru
tuk na smažení (pokud neděláte ve friťáku)
Hladkou mouku smícháme v míse se solí. Droždí rozdrobíme do trochy oslazeného teplého mléka a necháme vykynout. Kvásek vlijeme k mouce, přidáme zbylé vlažné mléko a vypracujeme řidší těsto. Pokud je těsto příliš tuhé, přidáme trochu vlažné vody. V míse poprášíme těsto moukou a zakryté útěrkou ho necháme kynout.Vykynulé těsto dáme na vál a vykrajujeme skleničkou placky, necháme je ještě trochu vykynout, roztáhneme a hned dáme smažit (po obou stranách dozlatova), okapeme na ubrousku a dáváme s tím, co máme rádi :-)
1/2 lžičky soli
1 kostička droždí (42g)
4 dl mléka
1/2 lžičky cukru
tuk na smažení (pokud neděláte ve friťáku)
Hladkou mouku smícháme v míse se solí. Droždí rozdrobíme do trochy oslazeného teplého mléka a necháme vykynout. Kvásek vlijeme k mouce, přidáme zbylé vlažné mléko a vypracujeme řidší těsto. Pokud je těsto příliš tuhé, přidáme trochu vlažné vody. V míse poprášíme těsto moukou a zakryté útěrkou ho necháme kynout.Vykynulé těsto dáme na vál a vykrajujeme skleničkou placky, necháme je ještě trochu vykynout, roztáhneme a hned dáme smažit (po obou stranách dozlatova), okapeme na ubrousku a dáváme s tím, co máme rádi :-)