Gulášek
(Hovězí) guláš
2 kg hovězí kližky
1 kg cibule (já dávám i víc)
2 LŽ sádla
sůl
1 balíček sladké papriky
1 balíček gulášového koření
1 lžička chilli koření (pokud má být ostrý)
2 kostky zeleninového vývaru Maggi
2 stroužky česneku
Do kastrolu dáme sádlo a NAJEMNO nakrájenou cibuli. Až je cibule HODNĚ zlatá, přidáme maso, které jsme si nakrájeli na malé kostky. Zprudka orestujeme, podlejeme asi půl litrem teplé vody. Dusíme, mícháme. Až se voda odpaří, přidáme koření a zase podlejeme (vždy jen 0,5l -1 l) a dusíme a promícháváme. Až je maso napůl měkké, přidáme asi 2 l vody (podle hustoty), kostky, sůl a prolisovaný česnek. Před koncem zaklechtáme (voda+mouka).