Cibulové dalamánky
Cibulové dalamánky
42 g droždí
1 pol. lžíce krystalového cukru
3 dcl vlažné vody
250 g žitné celozrnné mouky
250 g hladké pšeničné mouky
1 dcl olivového oleje
1 střední cibule
1 pol. lžíce drceného kmínu
2 špetky tymiánu
sůl
pepř
na posypání celý kmín, hrubou sůl
1. připravíme si Rychlokvásek droždí rozetřeme s krystalovým cukrem na řídkou kašičku, zalijeme 1,5 dl vlažné vody, zaprášíme moukou a necháme kvásek vyběhnout
2. přidáme cibuli nakrájenou na tenká půlkolečka(případně na větší kostičky) a zbytek ingrediencí a vypracujeme polotuhé těsto. Po jeho vykynutí tvarujeme dalámánky (cca 16-20kusů), sypeme kmínem a hrubozrnnou solí či jinými semínky, která máme po ruce
3. pečeme dozlatova, cca ½ hodiny při 200 stupních, ještě horké potřeme slanou vodou
Poznámka: Místo kombinace celozrnné a hladké pšeničné mouky lze použít i obyčejnou polohrubou.